Campaniile anuale organizate cu această ocazie de Alianța Națională pentru Boli Rare aduc un omagiu persoanelor care trăiesc cu o boală rară și organizațiile care conlucrează pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la bolile rare și militează pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor afectate. Bolile rare NU sunt de fapt atât de rare, afectând 5 din 10.000 de oameni. În România, peste 1 milion de persoane suferă de boli rare, majoritatea nediagnosticați.
Anul acesta, tema campaniei este ECHITATEA. Pacienții sunt invitați să-și spună povestea în 2022 și să ilumineze clădirile în culorile Zilei Bolilor Rare. Alianța Națională pentru Boli Rare din România și Biroul pentru studenți cu Dizabilități, în colaborare cu Departamentul de Psihopedagogie Specială (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca) și centrul NoRo, vă invită să participanți online la workshopul: Identificarea nevoilor de adaptare a curriculei universitare pentru a putea răspunde nevoilor pacienților cu boli rare.
Pentru a putea participa la eveniment vă rugăm să completați formularul de aici
Data 28.02.2022, ora 14.00
Atelierul se adresează studenților, cadrelor didactice, psihopedagogilor, psihologilor, specialiștilor din domeniul educației speciale/incluzive. Participarea este gratuită! Evenimentul se va desfășura pe platforma Zoom.
Invitați: Dorica Dan (președinte Alianța Națională pentru Boli Rare din România), Prof. univ. dr. Adrian Roșan (Departamentul de Psihopedagogei Specială – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), Marian PĂDURE (Biroul pentru Studenți cu Dizabilități).