Sari la conținut

Senat 13 decembrie 2021

  • de

Luni, 13 decembrie 2021, a avut loc ultima ședință ordinară a Senatului Universității Babeș-Bolyai din acest an. Pe această cale, vă informăm cu privire la hotărârile importante în ceea ce privește activitatea studențească:
◼ Studenți Senatori validați:
◾ au fost validate mandatele a 2 studenți senatori: Raluca Tudureanu, Student Senator al Circumscripției doctorat, și Hatos Attila, Student Senator al Circumscripției ONG, linia maghiară.
◼ Regimul de desfășurare a examenelor din sesiunea de iarnă, 2022:
◾ a fost abrogat Art. 5 din Hotărârea de Senat 93/29.07.2021, care stipula că, în anul universitar 2021-2022, examenele se vor organiza în format clasic/standard, indiferent de modalitatea de studiu. Astfel, hotărârea cu privire la modul de organizare a sesiunii de examene în primul semestru al anului universitar 2021-2022 va fi luată la nivelul fiecărei facultăți.
◼ Modificări esențiale în Regulamentul de finalizare a studiilor nivel licență și master:
◾ permiterea susținerii examenului de finalizare a studiilor în regim online, pe platforma pusă la dispoziție de fiecare facultate în parte;
◾ rămâne valabilă susținerea orală a examenului de finalizare a studiilor, dar se introduce și posibilitatea susținerii unui examen scris online;
◾ se modifică intervalul de timp dedicat răspunsurilor la întrebările din partea comisiei de evaluare – de la maximum 5 minute, la minimum 5 minute, pentru ca fiecare student să aibă timp suficient de răspuns;
◾ s-a votat consacrarea obligativității verificării antiplagiat a tuturor lucrărilor de finalizare a studiilor.
◼ Actualizare Regulament de admitere:
◾ fiecare facultate stabilește procedura și calendarul admiterii, inclusiv la nivelul liniilor de studiu sau al programelor de studiu.
◼ Aprobarea scutirii de la plata taxei prevăzută la punctul 16 din Anexa 2 la HS nr. 11/15.02.2021 pentru absolvenții DPPD promoția 2020:
◾ regulamentul de taxe prevede taxe de stocare pentru neridicarea la timp a certificatelor de absolvire. În acest caz, titularii nu au putut ridica în termen certificatele de absolvire DPPD din cauza întârzierii procesului de întocmire și de emitere a acestora. Astfel, s-a solicitat scutirea acestora de la plata taxei în cauză.
◼ Aderare la proiectul Coaliția România Sustenabilă prin Centrul de Cercetare Durabilă al UBB:
◾ Coaliția România Sustenabilă este o coaliție care întrunește de la instituții publice până la ONG-uri, fiind un grup de entități cu scop comun pentru dezvoltarea durabilă a țării. Obiectivul principal este ca schimbarea sa aibă la bază prevederile ONU.
◼ Ansamblul urban „Science Campus Cluj”:
◾ UBB a primit 3 hectare de pământ în zona metropolitană, motiv pentru care urmează organizarea unui concurs de proiecte pentru crearea unui minicampus, „Science Campus Cluj”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
Puteți consulta toate deciziile adoptate în cadrul ședinței pe site-ul UBB
Pentru nelămuriri, vă stăm la dispoziție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *