Sari la conținut

EUTOPIA Week experience
at VUB, Bruxelles

  • de

EUTOPIA Week este un proiect care se desfășoară o dată la 6 luni și se aseamănă cu o adunare generală în care se definesc strategii, se desfășoară workshop-uri și se lucrează pe proiecte.

EUTOPIA Week a avut loc în iunie 2022 în Bruxelles și s-a aflat la a 5-a ediție. S-a desfășurat pe parcursul a 5 zile (de luni până vineri). Printre activitățile din aria studențească s-au numărat 4 întâlniri informale de studenți, Campus Tour, GreenUP Your Campus, Placemaking, Enhance your Diplomacy Skills, ceremoniile de deschidere și închidere.

Concluzii elaborate în urma vizitei campusului studențesc:

  • Numeroase spații verzi, existând inclusiv zone sălbatice (mini păduri) în inima campusului.
  • Colectarea deșeurilor – coșuri de gunoi dedicate colectării selective, amplasate în apropiere unul de celălalt.
  • Campusul nu este dedicat exclusiv studenților; persoane de toate categoriile desfășoară activități în perimetrul campusului (ex. antrenamente cu copii la diverse sporturi).
  • Multiple facilități într-un singur loc: complexul de natație, terenuri de sport, clădiri ale facultăților, zone de relaxare, zone de lucru.

Concluzii cu privire la viața studențească:

  • Studenții sunt încurajați să își desfășoare activitățile cât mai mult în afara campusului, inclusiv cursuri pentru a transmite starea de spirit în oraș și pentru a fi motivați să viziteze și să fie prezenți în comunitatea locală, de aici și sloganul “Brussels is our campus!”. Acest lucru este posibil prin multiple parteneriate cu instituțiile și companiile private, precum Royal Library, Ambasade, Palais du Bruxelles, etc.
  • Se pune preț pe sănătatea mentală, de aceea au existat foarte multe activități de relaxare, precum seri sociale, ore de înot, plimbări.